Oblivion High: Vaihdokas

Jos Niniltä ja Miiltä kysytään, Upplands Väsby on kerrostaloalue keskellä ei mitään. Siellä ei voi koskaan tapahtuamitään kiinnostavaa,eikä siellä käy koskaan ketään kiinnostavaa, ja kaikki luonnostaan kiinnostavat ymmärtävät lähteä sieltä välittömästi paikallisjunalla Tukholmaan. Mutta betonin kupeessa on metsiköitä ja järviä, ja maailman toisella puolella on Japani. Yläasteen ensimmäisenä päivänä molemmilta suunnilta saapuu vieraita! Okei, uusi vaihto-oppilas on aika ärsyttävä, mutta Soon Miillä on suoraan sanoen muitakin ongelmia. Kummallisen kämppiksen sosiaalinen itsemurha on silti viimeinen pisara. Tuleeko yläasteesta auvo vai manala? Kun Nix on kuvioissa, mikään ei ole enää varmaa.

Lataa ykkösalbumin maistiaisia tästä (pdf).

"Vaihdokas kertoo taitavasti monikulttuurisesta maailmastamme. Ms Mandu… kuvaa uskottavasti seiskaluokkalaisten arkea, ja varsinkin Soon Min hahmo on todella sympaattinen." (Demi 6/2008)

"Tämän todellisempaa kuvausta omasta ikäryhmästäni en ole lukenut aikoihin. …Kirjassa esitetty tunteiden skaala on laaja ja todellinen. Jo sen takia Oblivion High'ta voi suositella kaikille yläastelaisille, vaikkei mangasta muuten välittäisikään." (JapanPop 4/2008)

 

Oblivion High: Kade

Väsbyn nuoriso saa taas huomata aikuisten lukevan anime-estetiikkaa omaan, käsittämättömän vanhanaikaiseen tapaansa. Leila ja Paula käyttävät tätä siekailematta hyväkseen, ja kohta vaikeuksissa ovat paitsi häkeltyneet päähenkilömme myös isosisko Nica ja luokanvalvoja Karim. Nin ja Mii tutustuvat tarkemmin pohjoismaiseen mytologiaan, Max ja Juha tutustuvat paremmin Ninin fysionomiaan, ja Masato löytää ympäristöstään yllättäen jotakin sangen tuttua…

Lataa kakkosalbumin maistiaisia tästä (pdf).

Ilmestyy loppukeväästä 2009

 

Tsekkaa alkusyksystä myös vuoden 2009 Oblivion High -seinäkalenteri!!!