Oblivion High seinällesi!

Hei, hauskoja uutisia! Otava julkaisee syksyllä Oblivion High seinäkalenterin vuodelle 2009… Kiiltävissä värikuvissa luvassa paitsi tuttuja hahmoja myös uusia tuttavuuksia… ja ehkä vinkkejä sielujen saloista & tulevista tapahtumista!

 

Ms Mandu kunniavieraiksi Animeconiin

Shh! Älkää kertoko järjestäjille, mutta kyllä Ms Mandu olisi ollut lähdössä vuoden 2008 Finncon/Animeconiin myös ilman virallista kutsua. Tapahtumahan kuuluu aina vuoden kohokohtiin! Tällä kertaa duuo pääsee silti tutustumaan coneiluun kunniavieras-asemasta… Ms Mandu lupaa puheohjelmaa sekä suomeksi, että ruotsiksi ja loppuajan muiden kunniavieraiden kuten Petri Hiltusen ja Charles Vessin tarmokasta fanittamista! Animecon lupailee myös kuvapuolen vierailta yhteistä taidenäyttelyä, minkä lisäksi toimintaan sisältyy tavalliseen tapaan cosplay-skabaa, vakavanaamaisia paneeleja ja vänkyränaamaista röpöttelyä. Nähdään 26.-27.8.2008 Tampereella!

 

Oblivion High-näyttely Arabianrantaan

Suomen sarjakuvaseuran vakituinen näyttelytila on melkein pelkkää pintaa, nimittäin pari näyttävää pylvästä Arabianrannan kirjastossa Helsingissä! Kesäkuun alussa myös pinnallinen Ms Mandu käy ripustamassa sinne raapustuksiaan ja muuta karkkia. Sitä ennen paikalla voi piipahtaa tutustumassa pariin muuhunkin sarjakuvataiteilijaan – tällä hetkellä piirroksia ja sarja-kuva-originaaleja esittelee Jyrki Nissinen. Ajankohtaiset näyttelytiedot täältä.

Nix käpälääsi!

Ms Mandu -blogissa pidetyn hahmoäänestyksen voitti Nix – kakkosesi päätyi Soon Mi. Suosikkiandrogyyninne koristaa nyt mobiilikorua, joka on jo tuotannossa! Känny-Nixin maailman ensi-ilta on Animeconissa, eli rahnaa taskuun ja simmut auki paikan päällä!

 

 

 
 
 

Ms Mandu Sarjakuvafestareille

Ms Mandun onnistunut kunniavieraskeikka Tampereen Finncon-Animeconissa 08 käynnisti syyslukukauden conihuuman. Johanna Koljonen puhui käsikirjoittamisesta Espoon Ropeconissa sunnuntaina 10.8, ja duo on nyt kutsuttu myös Helsingin Sarjakuvafestivaalien vieraaksi!

Helsingin Sarjakuvafestivaalien päätapahtuma järjestetään 12.-14.9. Helsingin keskustassa, tapahtumapaikkana mm kulttuurikeskus Gloria. Aikaisemmin järjestetään tapahtumia myös esim gallerioissa, keskustan kirjastoissa ja Ranskan kulttuurikeskuksessa.

Yksi vuoden teemoista on pohjoismainen manga. Ms Mandu luennoi työmetodeistaan ja suhteestaan mangaan lauantaina 13.9. Kirjasto 10:ssä kello 13. Luvassa paljon värikkäitä kuvia ja ajatusta herättävää keskustelua – sekä sarjakuvantekijöille, että laajalle yleisölle!

http://www.sarjakuvafestivaalit.fi/
http://msmandu.blogspot.com/

Salat avautuvat Araliksessa 9.6.-28.8. 2008

Arabianrannan kirjastossa (Kirjastokeskus Aralis, Hämeentie 135) on avattu tällä viikolla pieni sarjakuvanäyttely "Näkki – mangasankari pohjoismaisesta mytologiasta". Siinä tutustutaan Nina von Rüdigerin suomimangoihin Vesi oli mustaa ja – kröhöm! – Oblivion High! Näyttelyssä on esillä Soon Mi Svenssonin Näkki-aiheinen kouluaine, ja jos näyttelyn lukee tarkkaavaisesti, se tarjoaa esimakua sarjan tulevista tapahtumista!

Käykää ihmeessä katsomassa, mikäli vierailette Helsingissä: Arabianranta on kiva kesäkirjasto, josta kaupunkilaiset käyvät mielellään hakemassa esimerkiksi sarjiksia läheisellä rannalla tutkailtavaksi. Kutosen ratikka kulkee rautatieasemalta kahdessakymmenessä minuutissa ovelle asti!

"Näkki – mangasankari pohjoismaisesta mytologiasta" – on osa Suomen Sarjakuvaseuran hienoa näyttelyjen sarjaa samoissa kirjaston pylväissä.

http://www.sarjakuvaseura.fi/
http://www.aralis.fi/